maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Raportti 1. lumileiriltä

Hiukan raporttia tuolta osallistujien mielestä onnistuneelta lumileiriltä.

Tapaamispaikaksi oli sovittu hiihtoputki aamun valjetessa yhdeksän aikaan (no ehkä se aamu oli valjennut jo aikaisemmin, mutta putki avasi ovensa vasta klo. 9:00). No joka tapauksessa liikkeelle oli lähdetty jo hyvissä ajoin.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli hiihtoa kahden tunnin ajan oman vauhdin mukaisesti. Valtaosa oli valinnut etenemistavakseen tämän suositumman tyylin, eli vapaan etenemistavan. Löytyipä joukosta kuitenkin myös perinteisen tyylin edustaja.

Hiihdon ja saunan päälle olikin sitten ohjelmassa huvenneiden ravintovarojen täydentämistä. Tämä suoritettiin Lomahotelli Jämin lounaspöydässä.

Sitten olikin jo syytä lähteä majoittumaan tulevaan yöpaikkaamme. Sen tehtyämme suuntasimme kaupalle hakemaan illaksi hiukan evästä. Eväidenhakureissun yhteydessä sovimme, että iltalenkille startti aikaistetaan tapahtuvaksi jo klo 16. Tällöin pääsisimme nauttimaan varsin aurinkoisesta ulkoilusäästä.

Iltalenkin kestoksi sovittiin maksimissaan kaksi tuntia ja tätä lähdettiin toteuttamaan kolmella eri kokoonpanolla. Ensimmäinen ryhmä valitsi toteutustavaksi palauttavan sauvakävelyn, toinen ryhmä vähemmän palauttavan juoksun ja kolmannen ”ryhmän” toteutustapa jäi hiukan epäselväksi.

Tämän päälle olikin sitten taas vuorossa saunassa käynti. Saunan jälkeen istuimme hetkeksi iltaa viettämään ja suunnittelemaan seuraavan aamun ohjelmaa.

Sunnuntaiaamu alkoi ravitsevalla aamiaisella kahdeksan aikaan. Aamiaisen jälkeen olimmekin taas hiihtoputken ovenkahvassa kiinni heti putken avattua ovensa. Tarkoituksena oli edellisen päivän mukaan saada kulutettua voiteita parin tunnin ajan. Kehitystä oli tapahtunut myös sillä saralla, että perinteisen hiihtotavan edustajien lukumäärä oli kaksinkertaistunut.

Jälleen hiihdon ja saunan päälle suoritettiin menetettyjen ravintovarojen täydentämistä Lomahotelli Jämin lounaspöydässä. Jälkiruoan syönnin (ja muutamien kahvikupposten juomisen) yhteydessä katsoimme leirin päättyneeksi.

Autoille kävellessämme mietimme, että mikäli luonnonlumia ei saada, niin marraskuussa voisi olla tilausta ”2. lumileirille” joko päiväreissuna tai saman kaavan mukaisesti yön yli reissuna toteutettuna.

Mutta… eipäs mennä asioiden edelle.

Kiitoksia kaikille osallistuneille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia tosiaan kaikille osallistujille ja kannustajille ja raportin tekijälle. Onnistuneen leirin jälkeen on hyvä suunnitella tulevaa ja uskon senkin toteutuvan. Toivottavasti saadaan silloin vieläkin enemmän väkeä kun juoksukausikin alkaa olla kilpailumielessä ohi.