sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Amsterdamin maraton kisaraportti!


Terve,

Amsterdamin maraton on ohitse. Tässä kaivattua kisaraporttia.

Kuvassa hyvävoimaiset juoksijat puoli tuntia ennnen lähtöä! Lähtöpamaus kajahtikin sitten 10.30 paikallista aikaa vanhalla Olympia-stadionilla. Eturivistä Kenialaiset ampaisivat radalle kuin vinttikoirat. Hyvä kun helikopterit pysyivät miesten perässä. Yleisö mylvi. Me tajut juoksijat lähdimme hieman taaempaa ns.hyvistä kyttäysasemista kenian poikiin nähden, ehkä sitten yllätämme nandi heimon miehet myöhemmin polulla! Ensimmäiset kilometrit taittuivat hurmoksessa, ilma oli raikkaan viileää ja jaloissa oli hyvin jerkkua - teki mieli jopa välillä vähän kiihdytellä niin oli energinen olotila.

Reitti kierteli Amstedamin keskustan liepeillä ja poikkesi välillä vähän kaummaksi "maaseudullekkin" . Lehmiä ja lampaitakin nähtiin. Juomapisteitä oli vähän väliä, mutta Tukholman maratonin kaltaisia pitopöytiä ei siellä näkynyt, pelkkää vihreää urheilujuomaa ja vettä, banaania harvakseltaan. Matka taittui kuitenkin mukavasti, maa oli tasaista ja yksi pitkä lenkki takasi että samat maisemat eivät toistuneet reitin aikana.

Loppumatka oli tietysti tuskainen ja voiman tunto jaloista kadonnut, mutta ne viimeiset kilometrit on tähän päivään mennessä unohdettu ja hienot muistot jäljellä.Itse pääsin maaliin ajassa 3.54 joka oli oma ennätys, Mika nautti reitistä päälle neljän tunnin. Kokonaisuudessaan Amsterdam oli loistava kokemus, järjestelyt toimi ja numero ja chippu löytyi kisatoimistosta helposti. Ei näihin reisuihin välttämättä matkatoimistoa tarvita se tuli todistettua.

-Tommi & Mika-

Ei kommentteja: